Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

"ΝεφελοΜΟΡΦΙΕΣ Art Est" από τον Πολυπράγμων Εικαστικό Κώστα Ευαγγελάτο










Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ, O Εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος μας παρουσιάζει 64  ζωγραφικές συνθέσεις μου στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στην πλατεία Κλαυθμώνος!

































ΠΟΔΑ, 1995, Κατάλογος πρώτης έκθεσης των Νεφελογραφιών. / αρχείο Fototanism





Προέκταση του χεριου του , η τέμπερα,  η σινική μελάνη, το μολύβι, το λάδι και το ακρυλικό, ο Κώστας Ευαγγελάτος εκμεταλλεύεται το Αττικό φως σε διάφορες στιγμές και ώρες, για να χαρίσει αισθητική απόλαυση και αισιοδοξία, αποτυπώνοντας τη μυστηριώδη ομορφιά του ουρανού. Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι καθοριστικές στη διάρθρωση των εικόνων που δημιουργούν. Το παιχνίδισμα των χρωμάτων και των μορφών διαμορφώνει ρομαντική ατμόσφαιρα αφαιρετικού χαρακτήρα, που επιτρέπει το φανταστικό ταξίδι.





Κώστας Ευαγγελάτος


 Ο Κώστας Ευαγγελάτος , γεννήθηκε  στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς,. Ασχολήθηκε συστηματικά με τη ζωγραφική και την ποίηση από μικρή ηλικία. Παράλληλα με τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με γλυπτικές κατασκευές, επιζωγράφηση γεωμετρικών αντικειμένων, ψηφιακές εικόνες, περφόρμανς και εικαστικά περιβάλλοντα. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα, με τον ζωγράφο και κριτικό τέχνης Γιώργο Φωκά και τον Γιώργο Βογιατζή (1976 - 1979), ενώ, παράλληλα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών


Πληροφορίες γιά την Εκθεση
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου - Ευταξία: Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος - Αθήνα, τηλ.: 210 3231397 και 210 3230168. Ημέρες και ώρες επίσκεψης: καθημερινά (εκτός Τρίτης): 9.00 - 16.00, Σάββατο και Κυριακή: 10.00 - 15.00.
IMIA 1996! Η άμεση και πρώτη ζωγραφική σύνθεση με το θέμα των Ιμίων!
Eκτέθηκε στο θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ σε μεγάλη ομαδική έκθεση τότε του ΓΕΝ. Ανήκει στη συλλογή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.!!