Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ημερίδα με θέμα : “Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι”








Το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα 
: “Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι”,

 στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου 
(Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου) στην Αθήνα. 

Στην ημερίδα θα  γίνει συζήτηση για  το θυμό και τα παρελκόμενα του.

Ενώ φαινομενικά η οικογενειακή κατάσταση και η σχέση ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας, μοιάζει ιδανική, ονειρεμένη, όπως τα παραμύθια, δυστυχώς, κάποια στιγμή διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα.
Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν την ροή των πραγμάτων, η σχέση δοκιμάζεται και οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τους όρους συνύπαρξης και την κοινή τους πορεία.


Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας ;
Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ειρήνη Καμαράτου- Γιαλλούση, μέσω των παραμυθιών της μας προτείνει τρόπους και εργαλεία, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας. Ένα πρώτο βήμα είναι να τον αναγνωρίσουμε αλλά και να τον αποδεχτούμε.




Η κυρία Καμαράτου-Γιαλλούση θα αναγνώσει το παραμύθι της με τίτλο
  “Τα πουλάκια που δεν έπρεπε να γεννηθούν”,
 και στη συνέχεια θα γινουν παρουσιάσεις από την εκπαιδευτικό - συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ Μαίρη Γεωργιάδου, τον πρόεδρο του κεντρικού φορέα του ΓΟΝ.ΙΣ Δημήτρη Καλαποθαράκο, τη σύμβουλο ψυχικής υγείας και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Βάσω Πέτσα, και την κοινωνική λειτουργό και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Μυρτώ Αραβανή.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιερεμία.

Μετά τις ομιλίες των μελών του ΓΟΝ.ΙΣ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και το πάνελ θα δεχτεί ερωτήσεις.

Στην ημερίδα καλούνται, εκτός από τους ειδικούς επιστήμονες και οι γονείς με τα παιδιά τους, καθώς εθελοντές του συλλόγου θα απασχολούν δημιουργικά μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παραμύθι.

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και Δωρεάν για όλους.

Καλοτάξιδα ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, της Μαίρης Γκαζιάνη....











Η συγγραφέας Μαίρη Γκαζιάνη μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο "ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ" απο τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ , το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στις 19.30 στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ, στην οδό Πατησίων και Καυταντζόγλου 5 (α όροφος), Πατήσια.



Λίγα λόγια για το έργο…..

Η Αλέξια είναι μια εικοσιπεντάχρονη καθηγήτρια, προερχόμενη από εύπορη οικογένεια, που ο πρώτος διορισμός της, την στέλνει σ΄ ένα απόμακρο νησί της Ελλάδας.

Ο Νικολάι είναι ένας σαραντάχρονος πιανίστας που ζει ολομόναχος στο αρχοντικό σπίτι ενός λόφου του νησιού.

Οι νότες της μουσικής που εκπέμπονται από το σπίτι του λόφου και διαχέονται στην ατμόσφαιρα, μαγεύουν την Αλέξια, η οποία ρίχνεται στην αναζήτηση της πηγής της.

Ένας έρωτας αναδύεται σε ρυθμούς πιανίσιμο, αντάντε, κρεσέντο, φόρτε της μουσικής του Νικολάι. Οι μυστικοπάθειες, οι εξομολογήσεις, μια τυχαία ανακάλυψη, αλλά και η μοίρα καθοδηγούν τον έρωτα στην τελική πορεία του. Θα επιζήσει;

Η ιστορία διαδραματίζεται, πολλά χρόνια πριν, σε κάποιο μακρινό νησί της Ελλάδας, όπου ακόμα την διηγούνται, άλλοτε σαν μύθο κι άλλοτε σαν πραγματικότητα.







Η Μαίρη Γκαζιάνη γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Μεγάλωσε στην Αθηνά, όπου ζει μέχρι σήμερα, και εργάσθηκε αρκετά χρόνια ως τραπεζοϋπάλληλος. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, διατελώντας δραστήριο μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική και εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και σε ομαδικές εκθέσεις. 
Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο "Σου γράφω..." από τις εκδόσεις-βιβλιοπωλείο "Άβακας". Επίσης είναι η δημιουργός των στίχων του τραγουδιού "Για όλα αυτά που είσαι" σε μουσική Σάκη Τσιλίκη και του "Απόψε" σε μουσική Γιάννη Βαμβακάρη. 
Το "Ένα φεγγάρι λιγότερο" από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. 
http://gkazianimary.blogspot.com







Έκανε την εμφάνισή της μέσα από τα έντονα χρώματα, ακολούθησαν συναισθήματα εναλλασσόμενα, απαράμιλλες εικόνες, ταξίδια αληθινά και φανταστικά, πάθος, ένταση, έρωτας, λυρισμός, ποιητικότητα στη γραφή αλλά κι απλότητα. Κι όμως της έλειπε κάτι… Της έλειπε η μουσική… Αυτή ακριβώς που ακούμε στο νέο της βιβλίο… Αυτή τη μελωδία της καρδιάς που μας τραγουδάει σε ρυθμούς πρωτάκουστους…Ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη από την ποιήτρια – συγγραφέα Μαίρη Γκαζιάνη!!!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΗΣ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ






Μυστικά και ερωτικά σκιρτήματα, πάθη ανομολόγητα και μαυρόασπρα πλήκτρα που παίζουν την μελωδία της ζωής, σε έναν χωροχρόνο που η τεχνολογία δεν έχει εισβάλει… που οι αισθήσεις ακόμη ζούσαν και πέθαιναν με ένα χάδι που ψιθύριζε σε αγαπώ, σαν γευόταν το πρώτο φιλί… Η Μαίρη Γκαζιάνη γράφει με πάθος ακριβώς όπως ζωγραφίζει και ζει… και με αυτό το βιβλίο της έρχεται πολύ τρυφερά να μας πιάσει από το χέρι και ξυπόλητοι σε μια παραλία να… αξιωθούμε να ακούσουμε την ΜΙΑ μουσική που μιλά στην καρδιά μας…ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!!!!
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ


Με μια »σιωπή» που μας »μιλάει» στην καρδιά, η Μαίρη Γκαζιάνη μας ταξιδεύει με τον ποιητικό, γεμάτο λυρισμό, λόγο της, σε μονοπάτια στολισμένα με εικόνες ντυμένες με ήχους και νότες μιας αλλοτινής εποχής.. Ένα πιάνο, ένα αρχοντικό και μελωδίες που φτάνουν στη ψυχή εκείνης.. όλα υφασμένα περίτεχνα. Πότε σε ρυθμό αντάτζιο, πότε σε βιμπράτο, πότε σε πρέστο δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη αγάπη και ερωτισμό!!!
ΜΑΡΙΑ ΚΡΟΚΟΥ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Καλοτάξιδο Μαιρη!!!