Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Παναγιώτης Ανεζίρης: Μικρογλυπτική με Ψυχή!!




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΕΖΙΡΗΣ - ΜΙΚΡΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

τηλ: 6932480128

email: anezirisp@yahoo.gr



Ο Παναγιώτης Ανεζίρης γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή απο τη Νάξο.Σπούδασε Μηχανολόγος στη Σιβιτανίδειο Σχολή και στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στα ΤΕΙ της Αθήνας,από όπου και αποφοίτησε με υποτροφία.

 Εργάστηκε ως ART DIRECTOR στα περιοδικά "ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ", "ΕΙΝΑΙ" και στις εφημερίδες "ΠΟΝΤΙΚΙ", "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", "ΣΤΑΡ", ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ" και "ΝΙΚΗ". Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται επαγγελματικά ως γλύπτης και κατασκευαστής πρωτότυπων μοντέλων.


Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους αργυροχοΐας: ΑΣΗΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, CLARTE AEBE, SILVERO AEBE, SLEVORI, PRINC SILVERO AEBE, ROYAL SILVER.
Έχει σχεδιάσει και σκαλίσει πρότυπα αντικείμενα για Ελληνικές βιοτεχνίες τουριστικών - διακοσμητικών ειδών και ειδών λαϊκής τέχνης οπως τις εταιρίες  ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, "CLASSIC" ΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Ε.&Ν. Ο.Ε. "A.N.S." , ADSIMBOL , ΜΑΡΓΑΡΩ κ.α.



Η σειρά του ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ, που εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούργιες δημιουργίες, βρίσκεται σε όλα τα επώνυμα καταστήματα της Ελλάδος και του εξωτερικού.


Η συλλογή του "ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ" φιλοξενήθηκε όλο το 2006 και 2007 στην έκθεση της CLASSIC MIKROCARS CLUB .

Το 2006 έκανε δύο ατομικές εκθέσεις. Η πρώτη έγινε τον Αύγουστο στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ που μαζί με τα άλλα έργα του παρουσίασε και το αρχαίο νόμισμα (το πρώτο ελληνικό νόμισμα που κόπηκε) «στατήρα της Αίγινας» στον υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά κύριο ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ και η δεύτερη τον Δεκέμβριο στη ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ όπου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια λειτουργίας της Λέσχης τιμήθηκε με έπαινο για τα «ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ»του.




Το Μάρτιο του 2007 έκανε ακόμα μια ατομική έκθεση στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Ταύρου και παρουσίασε στον τέως πρόεδρο της Βουλής κύριο Απόστολο Κακλαμάνη το έργο του
 «πολιτισμική βραχονησίδα των Ελλήνων».

Τον Απρίλιο του 2007 έλαβε μέρος στην ΚΖ΄ Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών που διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και τιμήθηκε με βραβείο στην μικρογλυπτική.

Έργο του φιλοξενήθηκε και στο Εικαστικό Ημερολόγιο 2007 της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, το οποίο παρουσιάστηκε και τιμήθηκε με έπαινο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από την αντιδήμαρχο κυρία Βίκυ Λέανδρος.

Τον Ιούνιο του 2007 έκανε ατομική έκθεση στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο στη Νίσυρο όπου ο δήμαρχος κος Νικόλαος Καρακωνσταντίνου του ανάθεσε τιμητικά να φιλοτεχνήσει τα βραβεία του Δήμου του.

Τον Οκτώβριο του 2007 έκανε έκθεση στην ΥΔΡΑ, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ». Επίσης το έργο του «Η Εξοδος του Μεσολογγίου» που φιλοτέχνησε για τον Δήμο Μεσολογγίου φιλοξενείται και στο γραφείο του Δημάρχου ΄Υδρας.

Το 2008 σκάλισε τους «πέντε Υδραίους Πρωθυπουργούς» και δημιούργησε τα βραβεία της ΄Υδρας για τα «ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2008».

Το 2008-2009 ανέλαβε την ανακατασκευή και αναστύλωση του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου  στην Τρίπολη Αρκαδίας, επανασχεδίασε και σκάλισε τα ανάγλυφα τμήματα από τον εσωτερικό διάκοσμο του θεάτρου, έργο που είχε φιλοτεχνήσει ο Γάλλος ΖΟΛΙ.



Το 2010 και το 2011 δημιούργησε γλυπτά - επιχειρησιακά δώρα για την BP Hellas. 



Έχει σκαλίσει σε φύλλο ασημιού 925 την εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας 40*60 -Ιερό Προσκύνημα της Μονής Ελώνης.

Εχεί φιλοτεχνήσει την εικόνα της Παναγίας της Ευεργέτηδος στην Ιερά Μονή Μυρελαίου.


Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το Κόσμημα, στην εταιρία AKTART. Δημιουργεί χειροποίητα κοσμήματα, μοναδικά σχεδια σε ασήμι / επίχρυσα.

Δημιουργεί κοσμήματα για τη συλλογή της http://www.elenamakri.com/





Ο Παναγιώτης Ανεζίρης έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της (Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης), ΠΕΛΤ , είναι μέλος του ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά και σε άλλες ομάδες καλλιτεχνών.





ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ 925°



ΒΡΑΒΕΙΑ









ΑΣΗΜΙ 925°