Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτών από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων και την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου






Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015  στο Πολυδύναμο  Κέντρο Παλλουριώτισας του Δήμου Λευκωσίας όπου έγιναν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτών με άξιους  διοργανωτές τον  Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεικών Οικογενειών και Φίλων και την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου.






Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι  βουλευτές  Ρίκκος  Μαππουρίδης,  Στέλλα Κυριακίδου  ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η πρώην υπουργός και δήμαρχος Λευκωσίας Ελένη Μαύρου, η δημοτική σύμβουλος Μέλια Αβραάμ , το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης , η οργανωτική γραμματέας της ΠΟΓΟ Σκεύη Πασσιά και  η γραμματέας του   Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για στήριξη μονογονικών οικογενειών που έχουν άμεση ανάγκη και απευθύνονται καθημερινά στον Σύνδεσμο .Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 12/11/2015 .



Σε χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Αργεντούλα Ιωάννου αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεικές οικογένειες και στις προσπάθειες που κάνει ο Συνδεσμος να αντιμετωπίσει πυροσβεστικά τις καθημερινές εκκλήσεις για στήριξη σε φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης μονογονικών οικογενειών .

η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Αργεντούλα Ιωάννου 


Η κα Ιωάννου κάλεσε το Υπουργείο Εργασίας και την Επίτροπο Ισότητας  να αναπτύξουν χωρίς άλλη καθυστέρηση εκείνες τις πολιτικές που θα υλοποιούν το ανθρώπινο δικαίωμα των μονογονικών οικογενειών και των παιδιών τους για αξιοπρεπή διαβίωση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας κας Αιμιλιανίδου έκανε ο Γενικός Διευθυντής  του Υπουργείου κος Αντρέας Ασσιώτης  ο οποίος αναγνωρίζοντας ότι οι οικογένειες αυτές οδηγούνται συχνά στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα καλέσει άμεσα το Δ.Σ του Συνδέσμου και θα  εξετάσει τα προβλήματα των μονογονιών .



Έργα των καλλιτεχνών και φωτογραφίες Εκτίθενται και πωλούνται! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο σύνδεσμο, για τα μέλη του που χρειάζονται υποστήριξη!

Συμμετέχουν οι Καλλιτέχνες: 

Αβραάμ Νεόφυτος
Αλφα Κωνσταντίνος
Βασιλείου Αννα
Γιωρκάτζη Άντρη
Δημητρίου Φώτος
Ηρακλείδης Χάραλαμπος
Θεοχάρους Γιώργος
Θουπή Βάσω
Ιωακείμ Εφη
Ιωάννου Νικόλαος
Κακουλλή Χρήστος
Καλογήρου Ιωάννα
Κουρέας Σάββας
Μπόρκ Αναστασία
Νικολάου Παντελής
Νικολάου Ρένα
Περδίκη Κυπρούλα
Πολυκάρπου Χρύσω
Σακκά Δώρα
Στέλιου Δήμητρα
Στρατουρά Μαρία
Χατζηδάκη Πόπη
Χρήστου Χρήστος



Κυριάκος Σπύρου, Χρύσσω Πολυκάρπου, Πόπη Χατζηδάκη