Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

«Θάλασσα και Χρώματα στο Κερατσίνι» Ομαδική εικαστικη Εκθεση της Π.Ε.Λ.Τ.




Με επιτυχία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Εταιρία Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 τα εγκαίνια της έκθεσης Εικαστικών και Αγιογραφίας με τίτλο «Θάλασσα και Χρώματα στο Κερατσίνι», στην αίθουσα τέχνης «Α. Τάσσος», στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».



Την  εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής, ο οποίος και έδωσε τιμητική πλακέτα στον Πέτρο Γεωργαρίου. Στη συνέχεια, μίλησε η πρόεδρος της Π.Ε.Λ.Τ κα. Αναστασία Μαντούδη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της Εταιρίας και ακολούθησε ομιλία της κα. Χατζηδάκη Πόπης, μέλος του ΔΣ της Π.Ε.Λ.Τ., η οποία μίλησε για το έργο του Πέτρου Γεωργαρίου.

Παρόντες ήταν ακόμα η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Διαφάνειας και Οικονομικών κα. Ρένα Μόσχου, η οποία είναι και η υπεύθυνη του Δήμου για την συγκεκριμένη έκθεση, καθώς  και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ακόμα και το διοικητικό συμβούλιο της Π.Ε.Λ.Τ.





 Τον εικαστικό και γλύπτη Πέτρο Γεωργαρίου τίμησε ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

 

Λίγα Λόγια για τον ΠΕΤΡΟ ΓΕΩΡΓΑΡΙΟΥ


Κατάγεται από τη Λάγια της Ανατολικής Μάνης.
Το 1976 φοίτησε για 3 χρόνια στη σχολή Καλών Τεχνών της Τήνου, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία.

Ειδικεύτηκε στη λάξευση του μαρμάρου και στην χαλκοχυτική με δάσκαλο τον Γιάννη Μανιατάκο.

Εισάγεται το 1979 στην Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, όπου έχει  δάσκαλους τον Θύμιο Πανουριά, τον Δημήτρη Μυταρά και τον Θόδωρο Παπαγιάννη.

Αποφοίτησε το 1984 από το τμήμα γλυπτικής.

Σήμερα, μένει στο Κερατσίνι και ασχολείται στον χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σαν κατασκευαστής ειδικών καλλιτεχνικών ντεκόρ και σπέσιαλ εφέ.

Από το 1989 είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου γλυπτών Ελλάδος.

Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος  και έχει διατελέσει μέλος της επιτροπής κρίσης και κατάταξης.

 Έχει λάβει μέρος σε πάνω από 100 εκθέσεις ατομικές και ομαδικές και έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς .

Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σε χώρους τέχνης, σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.  Δύο γλυπτά του βρίσκονται στο δημαρχείο του δήμου Αθηναίων, έχει φιλοτεχνήσει το άγαλμα του Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Τερψιθέας Πειραιά, του Καπετάν Λίτσα στη Μυρσίνη Λακωνίας, του Βασιλιά Λεωνίδα στη Μελβούρνη Αυστραλίας, του φιλόσοφου Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου στη Σκάλα Λακωνίας,του Σπύρου Μουστακλή στο Μεσολόγγι,  και πολλά άλλα.

Έχει συμμετοχή σε πάνω 400 παραγωγές στην τηλεόραση και στο θέατρο. Μερικές από τις συνεργασίες του, είναι με τον  Θεόδωρο Αγγελόπουλο,τον Παντελή Βούλγαρη,και τον Κώστα Κουτσομίτη!!

 Κάποιες από τις μεγάλες ταινίες που έχει συμμετάσχει για τη δημιουργία τους, είναι η  Πολίτικη κουζίνα, οι Νύμφες, τα Ματωμένα χώματα, και Η ζωή μου στα ερείπια με τη Βαρντάλος !

Έχει συνεργαστεί για εκδηλώσεις όπως η  Eurovision στην Ελλάδα, η παρουσίαση της ταινίας happy feet, έχει φιλοτεχνήσει ήρωες  για την ταινία Narnia ,και πολλά άλλα

Στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας , είναι καταχωρημένος  στο βιβλίο με την ιστορία του Δήμου , έχει φιλοτεχνήσει, την  Πύλη Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σύντομα θα στηθεί το άγαλμα του Θεμιστοκλή, στην παραλία..   Επίσης συμμετέχει στην επιτροπή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  για το Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού . (Καλό θα ήταν κύριε Δήμαρχε, να οργανώναμε εδώ μια ατομική έκθεση του Πέτρου να δούμε όλα τα έργα του , που δεν έχουμε δει….)

Διδάσκει στο Μικρο Πολυτεχνείο, στο τμήμα ενηλίκων , «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΉΣ ΜΑΣ , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ»





Αυτά, και πολλά άλλα θα μπορούσα να σας πω γιο το ΕΡΓΟ, του Καλλιτέχνη  Πέτρου Γεωργαρίου, αλλά θα κλείσω, με λίγα λόγια από καρδιάς για τον Πέτρο Γεωργαρίου  Άνθρωπο, Δάσκαλο,Φίλο!

Ψάχνοντας το Βιογραφικό του Πέτρου, ανακάλυψα τόσα ,που ποτέ δεν τον είχα ακούσει να λέει… Άνθρωπος χαμηλών τόνων ο Πέτρος, ποτέ δεν είπε ..¨ εγώ έκανα αυτό.. εδώ το άλλο…’’

Ο Πέτρος Γεωργαρίου είναι άνθρωπος που δεν κρατάει την γνώση της Τέχνης  μέσα του, θέλει να την μοιράζεται...... Ο Πέτρος Δίνει και δίνεται

Σου μιλάει για τέχνη Ο Πέτρος,  και τα μάτια του γυαλίζουν σαν ενός μικρού παιδιού με καινούργιο παιχνίδι.

Σου μιλάει για Τέχνη ο Πέτρος και η ψυχή σου ταξιδεύει, μαζί του στα μονοπάτια του μυαλού του…

Δείχνει τον τρόπο στους μαθητές του για δικές τους αναζητήσεις, για να βρουν τον δικό τους ορίζοντα!! Μεταφέρει Αξίες… όπως έχει ονομάσει και μία σειρά έργων που έχει κάνει…

Άνθρωπος που λέει λίγα για τον εαυτό του ,αλλά κάνει πολλά έργα… Χαιρόμαστε που είναι μαζί μας στην μεγάλη οικογένεια της Π.Ε.Λ.Τ.

Πόπη Χατζηδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου